Εργομετρικός Έλεγχος2019-03-17T09:35:37+00:00

Project Description

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Το Κέντρο Εργομετρικής Αξιολόγησης του Νοσοκομείου METROPOLITAN GENERAL, αποτελεί την έκφραση της πολυετούς μας παρουσίας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας. Έχοντας πλήρη γνώση των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα εργομετρικής αξιολόγησης το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, αθλητές και μη.

Το εργομετρικό εργαστήριο του κέντρου μας προσφέρει τη δυνατότητα μετρήσεων και αξιολογήσεων σε ένα μεγάλο αριθμό παραμέτρων που αντιπροσωπεύουν τόσο τον τομέα της φυσικής κατάστασης όσο και τον τομέα της υγείας ατόμων από όλα τα ηλικιακά επίπεδα και για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.
Σκοπός μας
• Nα αξιολογήσουμε το επίπεδο της φυσικής κατάστασης ατόμων από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες και δραστηριότητες.
• Να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε αναπνευστικές παραμέτρους, χρήσιμες για παιδιά και ενήλικες.
• Να μετρήσουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού μέσω του Μεταβολικού Ρυθμού του τόσο σε κατάσταση ηρεμίας, όσο και άσκησης.
• Να παρακολουθήσουμε την πρόοδο αποκατάστασης ατόμων που έχουν υποστεί κάποιον μυοσκελετικό τραυματισμό.
• Να σχεδιάσουμε με ακρίβεια ένα προπονητικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση παραμέτρων που κατά τον εργομετρικό έλεγχο έχουν βρεθεί να υστερούν.
• Να αξιολογήσουμε την επιτυχία ενός προπονητικού προγράμματος και να αναθεωρήσουμε τον σχεδιασμό του αν χρειάζεται.
• Να κάνουμε έγκαιρη διάγνωση τόσο ορθοπεδικών προβλημάτων όσο και άλλων παραμέτρων που σχετίζονται με την βάδιση τις μυϊκές ανισορροπίες κ.λπ.
Ο εργομετρικός έλεγχος είναι μια σημαντική διαδικασία διερεύνησης και αξιολόγησης όλων των παραμέτρων φυσικής κατάστασης οι σπουδαιότερες από της οποίες είναι η καρδιο-αναπνευστική αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, σωματική σύσταση, συναρμογή. Είναι σημαντικός τόσο για την διερεύνηση των ατομικών αναγκών του κάθε ασκουμένου αλλά και απαραίτητος για τον σχεδιασμό ενός κατάλληλου προπονητικού προγράμματος.